maanantai 24. marraskuuta 2014

Paasto

Pakenen paaston puhdistavuuteen. Ainakin toivoakseni. Äärimmäinen itsekurin puutos vaatii äärimmäiset keinot. Paastoa takana tunnin verran ja tavoitteena ainakin 95 h lisää, ehkä jopa 99 h.

Eräänlaista katkaisuhoitoa tämäkin.

Nukuin 22 tuntia. Vuorokausirytmi on lievästi olematon. Valvon vuorokauden ja nukun toisen. Tänään tosin lupasin itselleni mennä aikaisemmin nukkumaan. Tosissani yritän mennä.

En ole saanut tänään mitään aikaiseksi. Huomenna täytyisi aloittaa siivous. Joulukuu lähenee ja Itsenäisyyspäiväksi täytyy mennä PK-seudulla käymään jossain illanistujaisissa. En menisi, ellei olisi esitetty toivetta, että minäkin näyttäytyisin siellä. Vähän tosin huolestuttaa, sillä en tunne sieltä ketään ja pelkään, että alkoholiakin on tarjolla. Alkoholia vastaan ei sinällään ole mitään, enkä mikään alkoholistikaan ole, enkä halua siellä juoda anyway, mutta se ei ole kivaa, jos kaikki muut ovat tanttarallaa ja itse yrittää olla selvinpäin. Se on vielä ahdistavampaa, jos tuputtamalla tuputetaan, että juojuojuo.

Sen jälkeen tosin onneksi saan vetäytyä omaan rauhaani ja viettää joulun koirien kanssa. Ei ole pakko tavata yhtäkään ihmistä. Kukaan ei edes tiedä opiskeluideni lopettamisesta, enkä tiedä miten siitäkään vanhemmille mitään kertoisi. Tosin, yksi ihminen oli sitä mieltä, että en ole siitä tilivelvollinen kenellekään, joten kaipa noudatan sitä ja kerron, jos siltä tuntuu ja jos tuntuu, etten kerro, niin en kerro. Niidenkään reaktioita on vaikea ennalta arvata. Ne voivat olla mitä tahansa hyväksymisen ja häpeän väliltä.

Puhelimessani on tällä hetkellä 10 eri sovellusta liikuntaan ja painonhallintaan liittyen. Latasin 3 niistä eilen, kun päätin taas ottaa tilanteen näppeihin. Kaikkia olen käyttänyt aikaisemmin paitsi Google Fitiä, jonka käyttötarkoituksesta en aluksi päässyt oikein edes selville, mutta se oikeastaan muistuttaa olemukseltaan paljon Moves -nimistä aktiivisuusmittarisovellusta. Olen kai outo, mutta tuollaiset erilaiset sovellutukset ovat itseasiassa hyvinkin motivoivia. Lifesumia käytän kaloreiden laskemiseen, vaikka kaloreiden laskeminen onkin jotain mitä inhoan yli kaiken ja, jonka suhteen olen välillä äärimmäisen laiska.

Mutta sovellutukset, joita käytän:
- Sports Tracker (suosittelen)
- Moves (suosittelen)
- Google Fit (suosittelen, kannattaa kuitenkin valita tämän tai Movesin väliltä; ovat hyvin samantapaisia ja mielestäni kumpikin ajaa asiansa ihan hyvin)
- Lifesum (suosittelen)
- Water Your Body (suosittelen)
- Squats
- Sit Ups
- Push Ups
- Pull Ups
- HeiaHeia

Linkit aukeavat Google Playhin, koska Android on vaan paras.

Jokohan olisin lässyttänyt tarpeeksi ja saisin unen päästä kiinni, jos oikein kovasti yrittäisin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti